EL JARDÍ, UN ESPAI D'APRENENTATGE

EL JARDÍ, UN ESPAI D'APRENENTATGE

El jardí del pati és també un espai educatiu, fer activitats de jardineria representa tot un aprenentatge pels infants, ja que mentre les fan desenvolupen:

  • La seva consciència de respecte per la naturalesa: Si són ells qui planten i tenen cura de les plantes, poden veure la seva fragilitat i, per tant, les tenen en compte i les respecten molt més.

  • La paciència: El fet de plantar llavors o plantes que encara han de créixer més o florir, ajuda els infants a millorar la seva capacitat d'espera i paciència. Les llavors i plantes necessiten fer tot un procés, el qual requereix temps, perquè puguem apreciar-ne les flors o fruits.

  • La coordinació oculomanual i la motricitat fina: El fet d'haver de cavar amb la pala o col·locar la planta o llavor dins el forat, requereix una bona coordinació oculomanual i motricitat fina.

  • L'aprenentatge sobre el cicle de la vida: Les flors ens ofereixen un exemple molt senzill d'entendre pels infants sobre el cicle de la vida, ja que és un procés relativament ràpid. Primer, hi ha una llavor, que si la cuidem esdevé una planta petitona. A continuació, va creixent fins a arribar al màxim de la seva mida. Després, si la planta ha de fer fruits o flors, floreix. Si hem cuidat bé la nostra planta, aquesta es mantindrà gran i les flors aniran apareixent i desapareixent depenent de l'època de l'any. Si no hem aconseguit donar-li a la planta allò que necessita per sobreviure, en qualsevol moment, pot pansir-se i morir.
Per això, és molt important que els infants puguin fer tasques de jardineria o d'hort des de ben petits i petites.



Fins aviat,

Equip Educatiu


Comentaris