LES SAFATES D'EXPERIMENTACIÓ

 

LES SAFATES D'EXPERIMENTACIÓ


Destaquem una de les propostes que hem ofert aquesta setmana, i que trobem molt interessant pels nens i les nenes: són les safates d'experimentació. En aquestes safates els infants poden explorar, manipular i experimentar diversos materials, i en aquest cas ha sigut la farina i alguns estris com pots, culleres petites, coladors, embuts, etc. A través d'aquesta proposta la nena o nen pot augmentar i desenvolupar el seu nivell de concentració i imaginació tot jugant i creant nous jocs.
Experimentant, els infants desenvolupen els diferents sentits, descobreixen i construeixen nous aprenentatges com podrien ser el pes, els colors, les textures, coneixements matemàtics, la coordinació ull-mà, entre d'altres.

La manipulació i l'experimentació amb diferents materials de la vida quotidiana afavoreixen la construcció de les primeres relacions causals que els orienten en els seus comportaments d'exploració de l'entorn i a prendre decisions més adequades. L'organització dels espais i materials facilita l'acció autònoma dels infants, la possibilitat d'explorar, fer-se preguntes i aventurar possibles respostes. Compartir-ho amb les educadores i els altres companys i companyes assegura el procés en l'organització del pensament en les primeres edats. 

En definitiva, descobrir és conèixer alguna cosa que no es coneix, així que conèixer és més que mirar i observar, i aquest esdeveniment implica que amb aquest tipus de propostes els infants es converteixen en els protagonistes del seu propi aprenentatge.

Fins aviat,

Equip Educatiu

Comentaris